Ortaylı: ‘’Safranbolu Türkiye’nin İtalyasıdır’’

Safranbolu'yu "Türkiye'nin İtalyası" olarak tanımlayarak, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yaptı.

Ortaylı: ‘’Safranbolu Türkiye’nin İtalyasıdır’’

Safranbolu'nun UNESCO'ya dahil edilişinin 29. yılı etkinlikleri çerçevesinde Safranbolu Belediyesi'nin daveti üzerine konferans veren ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hürriyet gazetesinde kaleme aldığı yazısında "Türkiye'nin İtalyası Safranbolu" başlığı ile şehri tanımladı. Safranbolu'nun tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yapan Ortaylı, UNESCO tarafından 17 Ağustos 1994'te dünya mirası olarak kabul edilen şehrin, hem olumlu hem de olumsuz etkilerle karşılaştığını belirtti. Belediye Başkanı Elif Köse'yi övgüyle anan Ortaylı, şehrin mistik atmosferine dikkat çekerek, "Lütfen Safranbolu'yu fazla tahrip etmeden gezmeye çalışalım. Bazı etkinlikleri burada düzenleyelim" çağrısında bulundu.


Kurumlar ve Kişiler:

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization): Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü. Dünya genelinde eğitim, bilim, kültür, iletişim ve bilgi alanlarında işbirliği yapmayı amaçlayan bir Birleşmiş Milletler kuruluşu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Türk tarihçi, yazar ve akademisyen. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nün öğretim üyelerindendir.

Elif Köse: Safranbolu Belediye Başkanı. Anadolu'da nadir rastlanan kadın belediye başkanlarından biri olarak bilinmektedir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER