Karabük'te seyyar sandık da oy Kullanmak için başvurular başladı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerinde hasta ve yatalak seçmenlerin oy kullanabilmeleri için uygulanan seyyar sandık uygulaması başvurular 4 - 17 Ocak 2024 tarihinde yapılebilecek.

Karabük'te seyyar sandık da oy Kullanmak için  başvurular başladı

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için seyyar sandıklar hazırlanırken, bu seçmenlere seyyar sandıklarda oy kullanma hakkı tanınacak. 4 Ocak 2024 tarihinden başlayan başvurular 17 Ocak 2024 tarihinde sona erecek. Daha fazla bilgi ve detay “ysk.gov.tr” adresinde yer alıyor.

 

Seyyar sandık seçmeni için “engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” veya “hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ve “ysk.gov.tr” adresinden talep formu alındıktan sonra başvuru işlemi yapılacak. Hazırlanan formlar seçmenin bir yakını tarafından yerleşim yeri adresinin bağlı olduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya bağlı bulunulan muhtarlığa iletilmesi gerekecek.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğüde bilgilendirne yayımladı.

Bir şunu diyen bir yazı 'BİLGİLENDİRME Seyyar sandıklarda oy kullanmak isteyen yatağa bağımlı seçmenlerin evlerine seçim sandığı gelebilmesi için "engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu" veya "hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu" ibaresini içeren sağlık raporu almaları gerekmektedir. Raporlar, ıslak veya elektronik imzalı ve barkodlu olmalıdır. Sağlık raporunun içermesi gereken bilgiler: a) Yatağa bağımlılığın tıbbi sebebi, b) Yatağa bağımlılığın kalıcı olup olmadığı, c) Yatağa bağımlılığın süresinin belirtilmesi gerekmektedir. Bu sebeple yatağa bağımlı hastalarımızın biran önce sağlık raporunu alıp, Ocak 2024 Perşembe'den itibaren 17 Ocak Çarşamba'ya kadar Seçim Kurulu Başkanlıklarına başvuru yapmaları gerekmektedir. KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ www.karabukism.saglik.gov.tr karabukism' görseli olabilir

Ceren Yıldız

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER