Video Karabük Üniversitesi'ndeki Öğrencilerin Evinde mi Çekildi? | Doğruluk Payı

→  Karabük Üniversitesi’ndeki öğrencilerin evinden olduğu iddia edilen video 100 bin takipçili bir TikTok hesabına ait. Güncel olduğu iddia edilen videonun paylaşım tarihi ise 12 Eylül 2020. → Söz konusu TikTok hesabında Senegalli bir erkek ile evlenen Türk bir kadının günlük yaşamından paylaşımlar

Video Karabük Üniversitesi'ndeki Öğrencilerin Evinde mi Çekildi? | Doğruluk Payı

İddia şöyle;

Bir X hesabı tarafından 24 Mart 2024 tarihinde yapılan paylaşımda, videonun Karabük Üniversitesi’ndeki öğrencilerin evinde çekildiği iddia edildi.

İddia 160 binden fazla görüntülenme almış.

İddia YANLIŞ 

→  Karabük Üniversitesi’ndeki öğrencilerin evinden olduğu iddia edilen video 100 bin takipçili bir TikTok hesabına ait. Güncel olduğu iddia edilen videonun paylaşım tarihi ise 12 Eylül 2020.

→ Söz konusu TikTok hesabında Senegalli bir erkek ile evlenen Türk bir kadının günlük yaşamından paylaşımlar yer alıyor. 

Video TikTok Fenomeni Bir Çifte Ait

24 Mart 2024 tarihinde, Karabük Üniversitesi ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Sosyal medyada Karabük Üniversitesi için açılan “itiraf” sayfasına öğrencilerin gönderdiği bazı mesajlar ortaya çıktı. Öğrencilerin itiraf sayfasına bıraktığı mesajlarda, yabancı uyruklu öğrencilerle olan ilişkilerinin sonucunda HIV ve HPV virüslerini kaptıkları öne sürülen iddialar vardı. Bu iddiaların sosyal medyada hızla yayılmasıyla birlikte konu çeşitli haber platformlarında da yer buldu.

Video Karabük Üniversitesi'ndeki Öğrencilerin Evinde mi Çekildi?

Yayılan iddialara karşı Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, resmi internet sitesinde bir duyuru yayınladı. HIV (+) ve HPV (+) vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmadığını belirten İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan sağlık sistemlerinde kayıtsız işlem yapıldığı iddiasını da reddetti. 

Bu ortamda sosyal medyada konuya ilişkin pek çok yanlış paylaşım da üretilmeye başlandı. Bu paylaşımlardan birisi 24 Mart 2024 tarihinde bir X hesabı tarafından yayımlanan bir video oldu. Video, “İddiaya göre Karabük Üniversitesi’nde bir öğrenci evinde çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu.” açıklaması ile paylaşıldı. Videonun üzerinde de “Karabük’te yaşam” yazısı yer alıyor. Fakat videonun Karabük Üniversitesi ile bir ilgisi bulunmuyor ve güncel bir video değil. 

Video Karabük Üniversitesi'ndeki Öğrencilerin Evinde mi Çekildi?

İnternet araması yapıldığında videonun bir TikTok hesabına ait olduğu görülüyor. @1afro1türk kullanıcı adına sahip hesabın TikTok’ta 100 bini aşkın takipçisi bulunuyor. Video “Elimle yemek yemeyi öğreniyorum. Afrikalılar genelde sağlıklı ve bereketli olsun diye elleriyle yerler. Bence hiç kolay değil, sizce kolay mı?” açıklaması ile paylaşılmış. Videonun paylaşılma tarihi ise 12 Eylül 2020. TikTok’taki 1afro1turk hesabında Senegalli bir erkek ile evlenen Türk bir kadının günlük yaşamından paylaşımlar yer alıyor. Çiftin paylaşımlarına bakıldığında  2017 yılında Kayseri’de tanıştıkları ve 2020 yılında evlendikleri, şimdi ise İstanbul’da yaşadıkları görülüyor. Videonun ya da çiftin Karabük Üniversitesi ile bir bağı bulunmuyor.

Sonuç olarak;

Videonun Karabük Üniversitesi’ndeki öğrencilerin evinde çekildiği iddiası yanlış.(Doğruluk Payı)


 

İddia 160 binden fazla görüntülenme almış. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2024, 12:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER